0

Ako na dokonalý relax u vás doma

Horúci kúpeľ vo vani je skvelým relaxom počas chladných dní. Napustiť vaňu horúcou vodou, zapáliť vonnú sviečku, dopriať si bublinky nielen vo forme peny, ale i vínka. Má to svoje kúzlo. To treba uznať. Jednoducho si užiť relax a oddýchnuť si.

Ako na dokonalý relax u vás doma

1. Pripravte si prostredie

Na úvod odporúčame, aby ste si všetko poriadne nachystali. Vaňu opláchnite od prípadných nečistôt. Dokonca sa odporúča pred kúpeľom osprchovať, aby ste nečistôt zbavili i svoje telo. Túto voľbu necháme na vás. Po tomto kroku začnite napúšťať vaňu vodou. Avšak, dbajte na to, aby voda nebola letná, no zároveň ani príliš horúca. Pridajte penu do kúpeľa a vytvorte si krásne prostredie v kúpeľni. Uložte a zapáľte sviečky, my vám odporúčame Relaxačné sviečky alebo aj sviečku Buď pokojná. Pustite si pokojnú hudbu, pripravte čaj, vodu alebo vínko. Do kúpeľne si môžete priniesť aj knižku na čítanie.

2. Čas na kúpanie

Zhasnite svetlo. Nechajte preniknúť len svetlo zo sviečok. Ponorte sa do kúpeľa tak, aby ste boli celá ponorená vo vani. Zavrite oči, uvoľnite sa, načúvajte hudbu a dýchajte pokojne a uvoľnene. Skúsiť môžete i hlboký nádych a výdych, aby ste si uvedomovali svoju prítomnosť. Myslite na to, ako sa kúpete, ako sa vaše telo uvoľňuje a jednoducho.. ako si to užívate. Tento kúpeľ je celý váš. Nikto nech vás neruší.

3. Po kúpaní

Rozhodne sa neobmedzujte. Vo vani strávte aspoň 20 – 30 minút. Avšak, nezabúdajte sa rozmaznávať aj po ukončení kúpania. Doprajte svojmu telu hydratáciu kvalitným telovým mliekom. Po teplom kúpeli by ste tiež mali myslieť na doplnenie tekutín – vypite aspoň pohár čistej vody alebo nesladenej minerálky. Ak máte možnosť, poproste partnera, aby vám dal aj masáž chrbta. Kvalitný relax.

Aké sú benefity, ktoré vám poskytuje horúci kúpeľ?

  • po namáhavom dni sa maximálne zrelaxujete,
  • je to čas pre vás, počas ktorého vás nikto nevyrušuje,
  • horúci kúpeľ vám môže pomôcť aj pri bolesti svalov a kĺbov, pretože sa v teplej vode dostatočne uvoľníte,
  • pomáha vám na krásu – para, ktorá sa odparuje vám otvára póry a zabezpečuje tak prečistenie pokožky,
  • ak máte problém s nespavosťou, tak nám môžete veriť, že kúpeľ vás zrelaxuje a pripraví na spánok.

Tip na výrobu soli do kúpeľa

Aby sme vám týmto článkom ponúkli aj nejakú pridanú hodnotu, tak vám dám tip, ako si vyrobiť soľ do kúpeľa. Je to veľmi jednoduché a potrebovať budete iba:

  • hrubozrnnú morskú alebo himalájsku soľ,
  • sušené bylinky (môžeme, no nemusíme použiť, skúsiť môžete napr. sušené ruže),
  • esenciálny olej (eukalyptový, pomarančový alebo levanduľový).
Do misky si nasypeme soľ, pridáme bylinky a pár kvapiek esenciálneho oleja. Je len na vás, ktorú kombináciu zvolíte. My vám odporúčame na zrelaxovanie mysle použiť 3 kvapky levanduľového oleja, na osvieženie 4 kvapky pomarančového a 3 kvapky eukalyptového oleja a na uvoľnenie svalov skúste 3 kvapky eukalyptového oleja. Keď už máme vybratú kombináciu olejčeka, tak nakvapkajte a zmiešajte dokopy. Soľ už len stačí prisypať do kúpeľa. V prípade, že vám nejaká pripravená soľ ostane, tak ju uskladnite v zaváraninovej fľaši a použite niekedy nabudúce.

Veríme, že si váš kúpeľ užijete aj s Royal Candles a najmä dúfame, že si oddýchnete.